Dans

Danssektionen består av:

Kerstin Kronander Johansson

Ulrika Johansson

Annelie Sandgren

Vi tillsammans planerar och håller i föreningens ”dansande”. Vi hjälps åt att vara dansledare på våra träningar där vi dansar till levande musik då vi haft fördelen att ha tre entusiastiska durspelare, en gitarrist,  en basist och en, till två fiolspelare till vår hjälp.

Vi försöker att utveckla dansen med tiden, att hitta nya danser på nya ställen bl.a. för att det ska vara lite nytt och roligt oavsett om man är nybörjare eller har dansat länge.

Våra dansprogram till uppvisningar får gärna ha en röd tråd eller en historia som håller dem samman.

Vi har i dagsläget bara en dansgrupp men försöker anpassa det så att det skall vara inspirerande oavsett om man är ”gammal van” dansare eller nybörjare.

Vi har även med lite sånginslag så även Du som inte längre klarar av att dansa med ”utslitna knän” kan vara delaktig.

Dock ser vi ibland till att gå utanför laget och delta i eller anordna gränsträffar med olika folkdanslag runt omkring oss där vi dansar, trivs och lär av varandra.

Vi planerar alltid ett program för hela terminen som vi skickar ut till alla medlemmar men även andra som är intresserade (Programmet kan Du även hitta här på hemsidan).

Vi försöker att alltid få med andra aktiviteter än dans för att främja vår gemenskap, vi har bl.a. påskfest, julavslutning med gröt och skinka men också någon form av resa eller aktivitet då vi gratulerar årets jubilarer i föreningen.

Hoppas detta kan låta som något som inspirerar och lockar även Dig. Vi önskar alla intresserade Varmt Välkomna!

Våra dansträningar har vi förlagt till tisdagar men vi tränar inte varje vecka, så vilka datum kan du se på vårt program här på hemsidan.

 

Frågor och funderingar?

Kontakta Ulrika Johansson

ulrika.haals@telia.com eller 070-250 82 82,